Ziekteverzuim wordt minder met een leefstijlprogramma

 In Geen categorie

Na het volgen van een een leefstijlprogramma leven medewerkers gezonder, verliezen gewicht, worden mentaal fitter en daardoor dus minder ziek. Zo’n programma moet wel op maat zijn voor de werknemer en er is een coachrol nodig. Dat zegt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus. In de studie vergeleek de onderzoekster twee groepen werknemers bestaande uit totaal 500 mensen, die allemaal risico liepen op chronische ziekte door overgewicht, roken, ongezonde voeding, slecht slapen, te weinig bewegen of een combinatie hiervan. “Bedrijven zijn gebaat bij een goede inzetbaarheid van hun medewerkers. De medewerker profiteert van een fitter gevoel tijdens zijn werk, maar zeker ook daarbuiten”, aldus de onderzoekster. Binnenkort komt Verzuimpoli met een dergelijk programma, waarin informatie, bewegen en coaching worden gecombineerd.

Recent Posts

Start met typen en druk op enter om te zoeken